Ett samtal om att förbättra samhället

När man jobbar för att förbättra samhället är det trevligt att träffa andra som också gör det, även om man jobbar inom vitt skilda områden. Häromdagen mötte jag en person som jobbar med att förebygga hedersrelaterat våld. Av säkerhetsskäl vill personen vara anonym när jag skriver om vårt samtal, men personen har godkänt att jag delar med mig av vad som sades.

”När man jobbar för att handikappanpassa verksamheter är det viktigt att tänka på att alla människor ska kunna delta och ha tillgång till samma saker, oavsett om de har en funktionsnedsättning eller inte. Det är en stor utmaning, men också en stor glädje att kunna göra en skillnad i människors liv.

Så när jag mötte personen som jobbar med att förebygga hedersrelaterat våld kändes det som att vi jobbade mot samma mål: att skapa en inkluderande och respektfull värld där alla människor kan leva sina liv på sitt eget sätt.

Personen berättade att hedersrelaterat våld är ett stort problem i vårt samhälle, och att det kan innebära allt från fysiska övergrepp och hot till social isolering och förtryck. Många människor, särskilt kvinnor och flickor, drabbas av hedersrelaterat våld, och det kan ha allvarliga konsekvenser för deras hälsa och välbefinnande.

Personen berättade att arbetet med att förebygga hedersrelaterat våld handlar om att stärka individer och samhället, och att det krävs insatser på många olika nivåer. Det handlar om att sensibilisera och informera om vad hedersrelaterat våld är och varför det är fel, att erbjuda stöd och skydd till dem som drabbas av våldet, och att sätta tydliga gränser mot våld och förtryck.

Samtidigt som vi pratade om hedersrelaterat våld insåg jag att det finns många likheter mellan vårt arbete. Både jag och personen jobbar för att skapa en mer inkluderande värld, där alla människor kan leva sina liv på sitt eget sätt utan att möta hinder eller förtryck. Och vi insåg att vi båda behöver fortsätta arbeta hårt för att uppnå detta mål.

Personen tipsade mig också om att läsa mer om skyddat boende hos hemlikt.se vilket är en mycket bra resurs för just detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *