Nya ramper i Sälen

Vårt lobbyarbete för ett mer handikapp-anpassat samhälle fortgår och nu har vi nyligen fått höra väldigt glädjande nyheter från Sälen. Flera skidanläggningar och kommunala anläggningar ska bygga ramper till sina entréer så att alla med rullstol enklare kan ta sig in och ut.

Detta är något som lokala snickare Sälen ska ta sig an och vi kan bara lyfta på hatten och säga att det är väldigt välkommet.

Att anpassa även skidanläggningar och övriga friluftsanläggningar för personer som lider av ett handikapp är ett steg i rätt riktning och alla steg i rätt riktning är vi här på Handikappkunskap givetvis väldigt glada över.

Något många inte tänker på är att det numera finns många fritidsaktiviteter som är anpassade efter folk med handikapp. Bland annat kan man spela kälkhockey eller åka utför med hjälp av olika specialbyggda skidstolar.

Att vi lobbat så hårt gentemot vintersportsanläggningar beror på att vintern är en årstid då det är extra kännbart att bli utestängd från aktiviteter. På grund av årstidens väderlek är det redan svårare att röra sig i samhället samt att delta i aktiviteter. Att det inte finns ramper eller utrustning ska inte vara ett ytterligare hinder anser vi.

Vårt arbete tar dock inte slut i och med denna framgång. Vi planerar att gå vidare med nästa steg i vår kampanj för att anpassa skidanläggningar efter alla. Vi uppmanar samtliga skidanläggningar i Sverige till att bygga liftsystem och assistans vid liftar så att alla har möjlighet att delta i aktiviteter som alpin skidåkning.

Detta kan enkelt göras genom att bygga fler och större kabinliftar där det är enkelt att rulla in exempelvis en rullstol.

Vi hoppas kunna återkomma med fler glada besked längre fram. Ju fler anpassningar görs för att alla ska kunna delta i alla aktiviteter i vårt samhälle desto bättre blir vårt samhälle för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *