Laddbox underlättar vardagen

När det gäller handikappkunskap finns mycket att lära för samhället inom många områden, och ett sådant är trafiken. Visst har vi kommit en bra bit när det gäller handikapp-parkeringar närmast entrén på ICA eller speciellt anpassade bilar som vi med olika handikapp kan manövrera.

Men ett område som är svårt för många är att tanka. Processen som är så enkel för många att bara kliva ur bilen, öppna tanklocket och stoppa in slangen är inte så lätt för oss som har svårt att ta oss i och ur bilen.

Något som är väldigt bra för oss är att elbilsmarknaden växer. För med en elbil har man möjligheten att ha en laddbox hemma och därmed ha en färdigladdad bil varje gång man vill ta bilen och rulla iväg på något ärende.

Det som är positivt med detta är att vi slipper stanna på en bensinmack för att tanka – vi kan fixa allt i hemmets lugna vrå och sedan ge oss iväg på vägarna.

Vi hittade en mycket bra laddbox kungsör som vi fick hjälp att installera utav en firma som både köpte in laddboxen och sedan satte upp den och visade oss hur den fungerar. Måste säga att vi är supernöjda och att resultatet inte kunnat vara bättre!

Något som är väldigt bra med att ha laddbox och elbil som inte är direkt kopplat till handikapp är ju att det ger ett rent samvete. Att köra elbil är mycket bättre för miljön och vår planet skulle må betydligt bättre om alla bytte ut sina bensinbilar eller dieselbilar och började köra på el istället.

Det är förmodligen framtiden, men vi har fortfarande en bit kvar.

Nu kan inte du som läsare ta ansvar för hela världen och miljön, men det kan vara värt att ha i bakhuvudet nästa gång du ska köpa en ny bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *