Dags att anpassa badhusen

Det finns något som måste göras med detsamma och detta är att anpassa alla landets badhus bättre så att personer med olika typer av funktionshinder eller handikapp enklare kan ta del av verksamheten som sker. Till exempel igår hörde vi om en rullstolsbunden person som skulle bada i ett badhus med många pooler Malmö och som på plats upptäckte att det bara fanns en handikappramp till en av poolerna. Detta innebar att personens valmöjligheter kraftigt begränsades och detta tycker vi som sagt är oerhört tråkigt.

I detta inlägg kommer vi därför att presentera olika förslag som alla kan ta del av när det gäller pooler och badhus för att göra verksamheten mer tillgänglig för alla.

Det börjar redan vid entrén. Många badhus idag har en eller flera trappor fram till entrén och detta måste kompletteras med en ramp eller en hiss som är lätt att ta sig in i, annars är badhuset inte tillräckligt anpassat. Dessa åtgärder bör prioriteras både ur praktisk synvinkel men också med tanke på att det är det första man ser och en väl anpassad entré signalerar också att badhuset är inbjudande och inkluderande.

Något annat som är väldigt viktigt är att omklädningsrummen och allt som hör dem till också anpassas. Det skulle exempelvis vara väldigt bra med en avsats i bastun så att alla med handikapp kan använda den. Detta är något man sällan tänker på men som vore ett stort lyft.

Sedan måste det också finnas duschar som fungerar bra för alla som till exempel måste sitta ned och duscha. Dessa måste vara utrustade med halkskydd och även erbjuda sittplatser. Viktigt är också att placera tvål och schampoohållare i en lagom höjd så att den som duschar har möjlighet att sitta ner och samtidigt ta tvål och schampoo.

Det är några tips från oss som vi hoppas att alla badhus tar till sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *